Rabarberpaj med lock av mandelmassa
Rabarber finns i överskott. Här kommer ett recept på en rabarberpaj jag provat.
Recept
Pajdeg:
200 g margarin
5 dl vetemjöl
1 dl socker
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
2 msk potatismjöl
500-600 g rabarber
1/2 dl muscovadosocker
1/2 dl socker
Lock:
200 g mandelmassa
1 st ägg (pensling)
Gör på detta vis:
Värm ugnen till 200 grader.Blanda smält margarin med alla ingredienser till pajdegen med en slev. Tryck ut degen i en pajform.
Skär rabarbern i 1/2 cm bitar och lägg i pajskalet. Strö över muscovadosocker, socker och potatismjöl. Stoppa in pajen i ugnen och börja direkt med locket.
Kavla ut mandelmassan tills locket precis passar formen. Ta ut pajen och lägg på locket, pensla med ägget. Grädda i ca 15-20 min. Blir locket bränt innan pajen är klar kan du lägga på ett bakplåtspapper.
Servera pajen med vaniljglass!

Han inte ta någon bild innan min familj ätit upp hälften..
/Evelina
Kommentarer
Trackback