Spenat och svamphirsotto

Nu när hösten tyvärr börjar komma och färskpotatisen kanske inte är lika rolig längre, kan jag rekomendera att ersätta potatisen med en god risotto av något slag.
 
Idag gjorde jag en variant och inte på avioriris, som är det vanliga, utan på hirs.
 
Hirs är full av mineraler och liknar lite bulgur till utseende men inte konsistens. Bulgur har lite mjukare tuggmotstånd.
 
Resultatet blev nog godkänt, mina skeptiska familjemedlemmar åt utan att klaga, vilket inte alltid händer när det serveras något annat än ris, pasta eller potatis.
 
Recept:
3 dl Hirs
1 Gul lök
1 Klyfta pressad vitlök
2 dl vitt vin
6-8 dl Grönsaksbuljong
5 st Stora Champinjoner/ annan valfri svamp
100 g Färsk bladspenat
1 påse färdigriven lagrad ost (parmesan, grand padano)
Salt
Vitpeppar
 
Tillaga:
Fräs lök, vitlök och hirs i en gryta. Tillsätt sedan vin och buljong så hirsen täcks. Rör om ibland och häll i ev mer buljong när det behövs. Strimla champinjoneran och fräs dem i en panna. Salta och peppra. Fräs även spenaten i 1 minut och rör sedan ner allt samman i hirsen. Slutligen rör du även ner osten och serverar till en god kött bit eller bara som den är!
 
 

Lite suddig bild får ni stå ut med!
 
/Evelina
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0