"man-tager-vad-man-haver"-bröd!
Enkelt bröd som funkar alldeles utmärkt när du har en massa mjölsorter stående i skafferiet!

Recept:
50 g jäst
1 l vatten ( 37 grader )
2 tsk Salt
2 msk Olivolja
3 msk Sirap
6 dl Havregryn ( kan bytas ut )
16 dl Mjöl ( tag vad du har )
Baka så här enkelt:
Rör ut jästen i vattnet, tillsätt salt, olja och sirap. Blanda. Häll i havregrynen, blanda och låt sedan stå en stund innan du tillsätter resterande mjöl.

Jag använde mig av:
Grovt och fint rågmjöl
Fullkornsdinkelmjöl
Rågsikt
Vetemjöl special

Låt brödet knådas i maskin i ca 5 min innan du lägger på en bakduk och låter det jäsa i en timme.

Knåda degen ordentligt. Rulla ca 24 st bullar och låt dessa jäsa ytterligare 40 min.

Sätt ugnen på 225 grader. Precis innan jag satt in bröden penslade jag dem med vatten och strödde lite havregryn över.

Grädda i ca 10 min.

/ Evelina
Kommentarer
Trackback