Het kikärtsgryta
I dag gav jag mig på att få ihop en kikärtsgryta. Blev faktiskt riktigt nöjd med smakerna, lite stark kanske. Går att ändra till nästa gång :)
En enkel, god vegetarisk rätt som kan ätas istället för kött någon dag i veckan! Tog inga mått så nedanstående är endast en uppskattning, men det ger er möjligheten till att improvisera med kryddningen.
Recept
1 Morot
400 g Kikärtor
1 Lök
1 Vitlöksklyfta
1 Burk konserverade körsbärstomater
2 st Tomater
1 msk Färsk ingefära
8 st torkade aprikoser
1 tsk Spiskummin
1 tsk Koriander
1/2 tsk Chiliflakes
1 1/2 msk Tomatpure
2 tsk Red curry paste
1 Grönsaksbuljong
Ev vatten
Gör så här:
Hacka lök, skala och skär moroten i slantar och pressa vitlöken. Bryn i en gryta med lite olivolja tills löken har fått lite färg. Tillsätt kikärtor, hackade tomater och körsbärstomater. Låt koka upp och tillsätt sedan alla kryddor samt aprikoser som du skurit i mindre bitar.
Låt grytan stå och småputtra medans du fixar tillbehören. Smaka av!
Passar till ris/couscous/bulgur eller bara en sallad. En klick matyoghurt är också gott.

/Evelina
Kommentarer
Trackback