Grillunch
Hade mina klasskompisar här idag för att äta lunch. Gjorde en potatissallad med diverse grönsaker i och grillade fläskkarré. Till detta serverade jag även en äppeltzatziki och baguetter med pålägg.
Blev en helt okej lunch och alla åt så jag hoppas att det var ätbart.
Här kommer recepten utan mått.
Recept:
Potatissallad
Färskpotatis
Broccoli
Sparris
Tomater (gula och röda)
Haloumi
Rödlök
Pak choi
Koka potatisen tills den är färdig. ( ha gärna dill i kokvattnet för godare smak )
Koka även broccolin och sparrisen i lättsaltat vatten. ( OBS. Koka inte förlänge, de ska ha tuggmotstånd kvar )
Stek Pak Choi ( en sorts asiatisk kål ) på medelvärme tills den har mjuknat i konsistensen.
Skär haloumin i bitar och grilla/stek den tills den får en gyllene yta.
Skölj tomter och dela i mindre bitar om nödvändigt.
Skiva rödlöken tunt.
Blanda allt i en stor bunke
Kött - Marinad
Chili
Ingefära
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Kinesisk soya
Färsk Timjan
Blanda samman allt i en bunke och lägg sedan ner fläskkarré-bitarna. Låt marineras minst i 2 timmar.
Äppeltzatziki
5 dl Turkisk Yoghurt
1-2 Sura äpplen (beror på storlek)
2 Vitlöksklyftor
Salt
Vitpeppar
Riv äpplet/äpplena. Blanda med yoghurten och pressa ner vitlöken. Salta och peppra efter smak.
![](https://cdn3.cdnme.se/4412520/6-3/011_53de97402a6b22a1a7a27084.jpg)
![](https://cdn2.cdnme.se/4412520/6-3/014_53de97449606ee35d5d34925.jpg)
/Evelina
Kommentarer
Trackback